Marktontwikkelingen Juli 2022

Plantaardige olien algemeen

Voor de 10 meest belangrijke oliezaden worden grotere oogsten verwacht in de periode van oktober 2022 tot september 2023. Er wordt geschat dat de opbrengst meer dan 620 miljoen ton wordt. Deze voorspelling is gebaseerd op normale weersomstandigheden in de belangrijkste groeigebieden.

Zonnebloemolie

De situatie in Oekraïne blijft erg onzeker en daardoor is er ook grotere onzekerheid over de te verwachte oogstopbrengsten, met name als het gaat om zonnebloemolie. Er wordt gerekend op een oogstgebied van 2 miljoen hectare. Dit zal zeker zorgen voor een flinke vermindering van de opbrengst (ongeveer 10 miljoen ton). Daarnaast kan de opbrengt van de laatste oogst niet vervoerd worden over zee in verband met blokkades. Gemiddeld zal wereldwijd de zonnebloem oogst 6 miljoen ton dalen. Toch zijn de prijzen iets gedaald voor de nieuwe oogsten. Maar er moet ook rekening gehouden met de verwerkingscapaciteit van de producenten. Sommige producenten zitten al volgeboekt het aankomende vierde kwartaal. Als u zonnebloemolie nodig heeft is het daarom verstandig om op tijd te bestellen.

BEKIJK HIER ONS ZONNEBLOEMOLIE ASSORTIMENT

 

Etherische oliën beschikbaarheid en prijzen

Wij verwachten de komende maand weer vele nieuwe verse oogsten van diverse etherische oliën binnen te krijgen. De nieuwe prijzen voor het derde kwartaal verwachten wij zeer spoedig en zullen wij snel verwerken.

Door personeelsproblemen bij de douane komt het helaas steeds vaker voor dat sommige olien niet beschikbaar zijn. Wij gaan hier nog beter op inspelen en we verwachten dat dit in de toekomst steeds minder gaat voorkomen. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor u olie.

BEKIJK ONS ASSORTIMENT ETHERISCHE OLIEN

100 ml etherische olie komt terug!

Lavender etherische olie

Na vele vragen en verzoeken hebben wij besloten om de 100 ml voor de meest populaire etherische oliën weer toe te voegen aan ons assortiment. Deze zullen voor het einde van Juli terug te vinden zijn in onze webshop.