Marktupdate Jojoba olie | Laatste Trends & Verwachtingen 2024

Marktupdate | Laatste Trends & Verwachtingen 2024: Jojobaolie

Jojobaolie, gewonnen uit de zaden van de Simmondsia chinensis-plant, is een veelzijdige en duurzame olie die steeds populairder wordt in de huidverzorging en cosmetica-industrie. Deze blogpost biedt een uitgebreide update over de nieuwste trends en verwachtingen voor jojobaolie in 2024.


1. Duurzaamheid en Transparantie in de Leveringsketen

Trendanalyse
Consumenten eisen meer transparantie en duurzaamheid in de producten die ze kopen. Uit een rapport van Ecovia Intelligence blijkt dat 72% van de consumenten bereid is meer te betalen voor producten van merken die duurzaam handelen . De jojobaolie-industrie reageert hierop door meer aandacht te besteden aan ethische en milieuvriendelijke productieprocessen.

Verwachtingen
In 2024 zal de vraag naar duurzaam verkregen jojobaolie blijven groeien. Naar schatting zal de markt voor biologische jojobaolie met 7,5% per jaar groeien, waardoor het in 2024 een marktwaarde van $290 miljoen zal bereiken .


2. Groeiende Populariteit in Multifunctionele Cosmetica

Trendanalyse
De vraag naar multifunctionele producten neemt toe, waarbij consumenten producten verkiezen die meerdere voordelen bieden. Een rapport van Mintel laat zien dat 60% van de consumenten voorkeur geeft aan multifunctionele huidverzorgingsproducten . Jojobaolie, bekend om zijn hydraterende en beschermende eigenschappen, past perfect in deze trend.

Verwachtingen
De markt voor multifunctionele cosmetica zal naar verwachting met 8% per jaar groeien tot 2024 . Jojobaolie zal veel worden gebruikt in producten zoals gezichtsserums, haarverzorgingsproducten, en lichaamscrèmes die meerdere voordelen combineren.


3. Innovaties in Extractie en Verwerking

Trendanalyse
Er is een sterke focus op technologische vooruitgang in de extractie- en verwerkingsmethoden van jojobaolie. Koudgeperste jojobaolie en CO2-extractie technieken bieden producten van hogere kwaliteit met meer bewaarde voedingsstoffen.

Verwachtingen
Innovaties zoals CO2-extractie zullen in 2024 de norm worden, waardoor de markt voor koudgeperste en CO2-geëxtraheerde jojobaolie naar verwachting met 9% per jaar zal groeien . Dit resulteert in jojobaolie met hogere concentraties van werkzame stoffen, ideaal voor hoogwaardige toepassingen.

Actiepunten o.b.v. trends

  • Kies voor jojobaolie die verkregen is via koude persing voor maximale kwaliteit.
  • Kies voor Biologische kwaliteit voor de meest pure vorm olie. 

4. Integratie in Holistische Gezondheids- en Wellnesspraktijken

Trendanalyse
Er is een toenemende belangstelling voor holistische gezondheid en wellness, waarbij natuurlijke oliën zoals jojobaolie een centrale rol spelen. Een studie van Grand View Research toont aan dat de markt voor wellnessproducten jaarlijks met 6,4% groeit .

Verwachtingen
Jojobaolie zal in 2024 steeds vaker worden gebruikt in holistische praktijken zoals aromatherapie, massage, en als dragerolie voor etherische oliën. De markt voor wellnessproducten, inclusief jojobaolie, wordt geschat op $5,6 miljard in 2024 .

Actiepunten o.b.v. trends

  • Jojobaolie in combinatie met etherische oliën voor massage en aromatherapie.
  • Verken de voordelen van jojobaolie in verschillende wellnesspraktijken zoals huidverzorging en ontspanning.

5. Veranderende Consumentenvoorkeuren: Minimalisme en 'Clean Beauty'

Trendanalyse
Consumenten neigen steeds meer naar ‘clean beauty’ producten met eenvoudige, transparante ingrediëntenlijsten. Volgens een onderzoek van Statista geeft 57% van de consumenten de voorkeur aan producten met minder ingrediënten en zonder schadelijke chemicaliën .

Verwachtingen
De trend naar minimalistische en 'clean' beauty zal blijven groeien, met een verwachte jaarlijkse groei van 7,8% in deze markt . Jojobaolie, bekend om zijn zuiverheid en hypoallergene eigenschappen, zal in toenemende mate worden opgenomen in ‘clean beauty’ producten.

Actiepunten voor Kopers

  • Geef de voorkeur aan pure jojobaolie zonder toevoegingen.
  • Zoek naar ‘clean beauty’ producten die jojobaolie bevatten in eenvoudige en transparante formuleringen.

Conclusie

Jojobaolie blijft in 2024 een essentieel ingrediënt voor zowel DIY-enthousiastelingen als kleine producenten van cosmetische producten. De olie profiteert van trends zoals duurzaamheid, multifunctionaliteit, technologische innovaties in extractie, integratie in holistische wellness, en minimalistische ‘clean beauty’. Door te kiezen voor hoogwaardige, duurzaam verkregen jojobaolie en de nieuwste ontwikkelingen in de gaten te houden, kunnen consumenten de veelzijdige toepassingen en voordelen van deze olie optimaal benutten.

Ontdek HIER de 100% pure Bio Jojoba olie bij Oliemeesters: directe beschikbaarheid van 2,5 tot 25 liter. 


Contact en Vragen

Heeft u vragen over jojobaolie of wilt u meer informatie over de nieuwste trends? Neem dan gerust contact met ons op via onze website.