{"title":"Wosk i masło jojoba","description":null,"products":[{"product_id":"jojoba-wax-100-natuurlijk","title":"Wosk jojoba (czysty i naturalny)","description":"\u003ch1\u003e\u003cb\u003eWosk jojobowy (czysty i naturalny)\u003c\/b\u003e\u003c\/h1\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eWosk w 100% naturalny\u003c\/strong\u003e na bazie oleju jojoba: dostępny w postaci perełek w kolorze białawym, bez syntetycznych dodatków.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eWszechstronne zastosowanie\u003c\/strong\u003e – odpowiedni m.in. do produktów do pielęgnacji skóry, ust i makijażu, maseł oraz dezodorantów.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eNaturalna alternatywa\u003c\/strong\u003e dla wosku pszczelego, parafiny i syntetycznych wosków (mikro)plastikowych.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eBez GMO, wegański i nietestowany na zwierzętach:\u003c\/strong\u003e bez dodatków i konserwantów.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eStarannie produkowany\u003c\/strong\u003e zgodnie z wysokimi standardami jakości, o długim okresie przydatności.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003ePełna dokumentacja dostępna:\u003c\/strong\u003e PDS (karta danych produktu), SDS (karta charakterystyki), Raw Material Identification \u0026amp; Declaration. Dokumenty znajdą Państwo na swoim koncie klienta Oliemeesters.\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003ch5\u003eOpis produktu\u003c\/h5\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eCzym jest wosk jojobowy?\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eWosk jojobowy to naturalny wosk roślinny na bazie oleju jojoba, pozyskiwany z nasion jojoby (\u003cem\u003eSimmondsia chinensis\u003c\/em\u003e). Podczas gdy olej jojoba ma postać płynną, wosk jojobowy jest przetwarzany do postaci twardej, woskowej. Jest dostępny w postaci perełek w kolorze białawym, co sprawia, że szczególnie łatwo można go stosować w recepturach. Dzięki temperaturze topnienia wynoszącej 60–70°C wosk pełni funkcję substancji pomocniczej w procesie technologicznym i zwiększa lepkość, pomaga zatrzymywać wilgoć oraz poprawia elastyczność skóry, stanowiąc tym samym trwałą i wegańską alternatywę dla wosku pszczelego, parafiny i syntetycznych wosków (mikro)plastikowych.\u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eDo czego służy wosk jojobowy?\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eWosk jojobowy to wszechstronny składnik produktów kosmetycznych, w których pożądana jest odpowiednia struktura, stabilność i stała forma. Poniżej przedstawiamy najczęstsze zastosowania w kosmetyce.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePielęgnacja skóry\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eWosk jojobowy można stosować w kremach, balsamach i lotionach, aby nadać recepturze większą strukturę i twardość, zachowując jednocześnie odżywcze właściwości oleju jojoba. Pomaga nawilżać skórę i utrzymywać jej elastyczność.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePielęgnacja ust\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eWosk jojobowy jest cenionym składnikiem balsamów do ust i pomadek, ponieważ nadaje balsamowi stałą formę, a jednocześnie przyczynia się do uzyskania miękkiego, nietłustego wykończenia na ustach.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003eMasła i dezodoranty\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eWosk jojobowy stosuje się w celu zwiększenia lepkości i nadania bardziej zwartej tekstury masłom oraz sztyftom dezodorantowym, dzięki czemu produkt końcowy lepiej zachowuje swój kształt.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003eMakijaż\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eDzięki właściwościom strukturotwórczym wosk jojobowy jest przydatnym składnikiem produktów do makijażu, takich jak sztyfty i balsamy, w których potrzebna jest stabilna, stała baza.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePeelingi i eksfoliacja (perełki jojoba)\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003ePerełki wosku jojobowego są również stosowane oddzielnie jako naturalne drobinki złuszczające w peelingach, preparatach oczyszczających i mydłach. Są biodegradowalną alternatywą wolną od mikroplastiku dla syntetycznych drobinek peelingujących.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003eŚwiece\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eWosk jojobowy jest również stosowany w produkcji świec jako roślinna alternatywa dla wosku pszczelego i parafiny. Wosk ten znany jest z czystego i równomiernego spalania oraz dobrego pochłaniania i uwalniania zapachów. Zwykle dodaje się go do mieszanki wosków do świec (na przykład z woskiem sojowym), aby poprawić jej właściwości.\u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eZalety wosku jojobowego w skrócie\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003eNadaje produktom twardość i strukturę\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eWydłuża trwałość receptur\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePomaga stabilizować emulsje\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eNaturalna alternatywa dla wosku pszczelego i parafiny\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZachowuje odżywcze właściwości oleju jojoba\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZgodny ze standardami Vegan i NaTrue\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eDlaczego warto kupić wosk jojobowy w hurtowni Oliemeesters?\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eW Oliemeesters stawiamy na najwyższą jakość czystych składników. Współpracujemy ze stałymi i wiarygodnymi dostawcami, dzięki czemu zawsze możemy zagwarantować najwyższą jakość olejów, maseł i wosków. Nasze naturalne składniki można prześledzić aż do ich pochodzenia, a oferujemy je w atrakcyjnych cenach hurtowych. Do każdego produktu dostarczamy wymagane dokumenty jakościowe. Wybierz niezawodność, jakość i szybką dostawę (1–5 dni roboczych). Zarówno firmy, jak i konsumenci mogą łatwo składać zamówienia w naszym sklepie internetowym.\u003c\/p\u003e\n\u003ch5\u003eWłaściwości \/ Specyfikacja\u003c\/h5\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003eNazwa: wosk jojobowy\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eINCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil and Hydrogenated Vegetable Oil\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePostać: perełki, twarda substancja stała o konsystencji wosku\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eSkładnik naturalny: olej jojoba i roślinny olej (uwodorniony)\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eEkologiczny: Nie\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eWegetariański: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eWegański: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eNietestowany na zwierzętach: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eDodatkowe składniki: Nie\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eKonserwanty: Nie\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZastosowanie: do przygotowywania produktów kosmetycznych\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003ch5\u003eZastosowanie\u003c\/h5\u003e\n\u003cp\u003eJako składnik\/surowiec do różnych produktów kosmetycznych.\u003c\/p\u003e\n\u003ch5\u003eOstrzeżenie\u003c\/h5\u003e\n\u003cp\u003eWyłącznie do użytku zewnętrznego.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cem\u003eWszystkie informacje zamieszczone na stronie internetowej Oliemeesters zostały opracowane zgodnie z naszą najlepszą wiedzą i z najwyższą starannością. Oliemeesters nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody, które mogą powstać w wyniku stosowania, użycia lub niewłaściwego użycia informacji i produktów. Przed użyciem należy zawsze zapoznać się z kartą SDS i\/lub PDS, które znajdują się na Państwa koncie klienta. Niektóre oleje mogą powodować nieoczekiwane reakcje alergiczne — dlatego zawsze należy najpierw wykonać próbę na niewielkim obszarze skóry. W razie wątpliwości zalecamy wcześniejszą konsultację z lekarzem. Nasze produkty to w 100% czyste produkty naturalne; warunki sezonowe i pogodowe mogą wpływać na zbiory, przez co produkt może różnić się w zależności od partii. Dostarczane produkty naturalne mogą różnić się zapachem i kolorem od produktów z wcześniejszych dostaw. Przed użyciem lub przetworzeniem produktu należy zawsze dokładnie zapoznać się z jego etykietą.\u003c\/em\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"Oliemeesters","offers":[{"title":"1 kg","offer_id":58758775177561,"sku":"2108-COS-Jojobawax-1kg","price":49.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"5 kg","offer_id":58758775210329,"sku":"2108-COS-Jojobawax-5kg","price":179.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"17 kg (duży worek)","offer_id":58758775243097,"sku":"2108-COS-Jojobawax-17kg","price":449.0,"currency_code":"EUR","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0028\/8479\/6527\/files\/JOJOBA_WAX_-_JOJOBA_WAX_OLIEMEESTERS_BV.jpg?v=1787906217"},{"product_id":"jojoba-wax-puur-natuurlijk","title":"Masło jojoba (Czyste i naturalne)","description":"\u003ch1\u003e\u003cb\u003eMasło jojoba (czyste i naturalne)\u003c\/b\u003e\u003c\/h1\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003e100% naturalne masło\u003c\/strong\u003e na bazie oleju jojoba: miękka, kość słoniowa substancja stała, którą łatwo przetwarzać.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eOdżywczy emolient\u003c\/strong\u003e, który nawilża, zmiękcza i uelastycznia skórę, nie pozostawiając tłustego uczucia.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eWielofunkcyjne\u003c\/strong\u003e, odpowiednie m.in. do pielęgnacji skóry, ochrony przeciwsłonecznej, włosów i ust, a także do mydeł i produktów SPA.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003ePoprawia teksturę i stabilność:\u003c\/strong\u003e pomaga stabilizować emulsje i zwiększa rozprowadzalność formulacji.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003eBez GMO, bez oleju palmowego, wegańskie i nietestowane na zwierzętach:\u003c\/strong\u003e zawiera naturalny tokoferol (witaminę E) jako przeciwutleniacz.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cstrong\u003ePełna dokumentacja dostępna:\u003c\/strong\u003e PDS (karta charakterystyki produktu), SDS (karta charakterystyki substancji), Raw Material Identification \u0026amp; Declaration. Dokumenty można znaleźć na koncie klienta Oliemeesters.\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003ch5\u003eOpis produktu\u003c\/h5\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eCzym jest masło jojoba?\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eMasło jojoba to miękkie, roślinne masło na bazie oleju jojoba, pozyskiwanego z nasion jojoby (\u003cem\u003eSimmondsia chinensis\u003c\/em\u003e). Podczas gdy olej jojoba jest płynny, masło jojoba ma postać miękkiej, maślanej substancji stałej: olej jojoba łączy się z roślinnym olejem (uwodornionym), tworząc stabilną formę masła. Dzięki temu zachowane zostają odżywcze właściwości oleju jojoba, a produkt łatwiej dozować i przetwarzać w formulacjach. Przy temperaturze topnienia 50–60°C masło topi się w kontakcie ze skórą i łatwo się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Kolor od kości słoniowej do jasnożółtego oraz delikatny, charakterystyczny zapach sprawiają, że jest przyjemnym składnikiem bogatych kosmetyków pielęgnacyjnych. Podczas gdy nasz wosk jojoba zapewnia przede wszystkim twardość i strukturę, masło jojoba koncentruje się na pielęgnacji, rozprowadzalności i luksusowym odczuciu na skórze.\u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eDo czego służy masło jojoba?\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eMasło jojoba to wszechstronny składnik kosmetyków pielęgnacyjnych, w których pożądane są bogata tekstura, przyjemne odczucie na skórze i stabilność. Masło dodaje się do fazy olejowej emulsji. Poniżej przedstawiono najczęstsze zastosowania w kosmetyce.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePielęgnacja skóry\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eW kremach, balsamach i emulsjach masło jojoba działa jako odżywczy emolient. Nawilża, zmiękcza oraz poprawia elastyczność i sprężystość skóry, zapewniając luksusowe, nietłuste wykończenie. Szczególnie odpowiednie do produktów przeznaczonych do skóry suchej i dojrzałej.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePielęgnacja przeciwsłoneczna\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eDzięki stabilnej strukturze masła i dobrej rozprowadzalności masło jojoba jest przyjemną bazą produktów przeciwsłonecznych, w których pomaga pielęgnować skórę i wzbogaca teksturę formulacji.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePielęgnacja włosów\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eW odżywkach, kremach do włosów i kuracjach pielęgnacyjnych masło jojoba zapewnia odżywienie i blask oraz pomaga nadać włosom miękkość i elastyczność.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003ePielęgnacja ust\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eW balsamach do ust i szminkach masło jojoba zapewnia miękką, pielęgnującą teksturę oraz przyjemne, nietłuste wykończenie ust.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003eMydło\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eW mydłach masło jojoba nadaje produktowi kremowy, pielęgnujący charakter i zapewnia delikatne odczucie na skórze.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003e\u003cb\u003eSPA i masaż\u003c\/b\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eMasło jojoba można stosować bezpośrednio na skórę jako masło do masażu, aby ją zmiękczyć i nawilżyć, dlatego jest cenionym składnikiem produktów SPA i wellness.\u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eZalety masła jojoba w skrócie\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003eOdżywczy emolient, który nawilża i utrzymuje elastyczność skóry\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eŁatwo się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePoprawia rozprowadzalność i teksturę formulacji\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePomaga stabilizować emulsje i dostosowywać lepkość\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eBardzo stabilne w szerokim zakresie temperatur\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZachowuje odżywcze właściwości oleju jojoba\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZgodne ze standardami vegan i NaTrue\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003e\u003cstrong\u003eDlaczego warto kupić masło jojoba w hurtowni Oliemeesters?\u003c\/strong\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eW Oliemeesters stawiamy na czyste składniki najwyższej jakości. Współpracujemy ze stałymi i godnymi zaufania dostawcami, dzięki czemu zawsze możemy zagwarantować najwyższą jakość olejów, maseł i wosków. Nasze naturalne składniki są identyfikowalne aż do źródła i dostępne w atrakcyjnych cenach hurtowych. Do każdego produktu dostarczamy wymagane dokumenty jakościowe. Wybierz niezawodność, jakość i szybką dostawę (1–5 dni roboczych). Zarówno firmy, jak i konsumenci mogą łatwo składać zamówienia w naszym sklepie internetowym.\u003c\/p\u003e\n\u003ch5\u003eWłaściwości \/ Specyfikacja\u003c\/h5\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003eNazwa: Masło jojoba\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eINCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil and Hydrogenated Vegetable Oil\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePostać: Miękka, maślana substancja stała\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eKolor: Od kości słoniowej do jasnożółtego\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZapach: Delikatny, charakterystyczny\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eTemperatura topnienia: 50–60°C\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eKraj pochodzenia: Hiszpania\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eNaturalny składnik: Olej jojoba i roślinny olej (uwodorniony)\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ePrzeciwutleniacz: Tokoferol (naturalna witamina E)\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eEkologiczne: Nie\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eWegetariańskie: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eWegańskie: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eNietestowane na zwierzętach: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eBez oleju palmowego: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eBez GMO: Tak\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eKonserwanty: Nie\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eOkres trwałości: 24 miesiące\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZastosowanie: do przygotowywania produktów kosmetycznych\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003ch5\u003eZastosowanie\u003c\/h5\u003e\n\u003cp\u003eJako składnik\/surowiec do różnych produktów kosmetycznych. Dodawać do fazy olejowej emulsji.\u003c\/p\u003e\n\u003ch5\u003eOstrzeżenie\u003c\/h5\u003e\n\u003cp\u003eWyłącznie do użytku zewnętrznego.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cem\u003eWszystkie informacje zamieszczone na stronie internetowej Oliemeesters zostały opracowane zgodnie z naszą najlepszą wiedzą i z najwyższą starannością. Oliemeesters nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody, które mogą powstać w wyniku stosowania, użycia lub niewłaściwego użycia informacji i produktów. Zawsze najpierw zapoznaj się z kartą SDS i\/lub PDS, które znajdziesz na swoim koncie klienta. Niektóre oleje mogą powodować nieoczekiwane reakcje alergiczne, dlatego zawsze najpierw wykonaj próbę na niewielkim obszarze skóry. W razie wątpliwości zalecamy wcześniejszą konsultację z lekarzem. Nasze produkty to w 100% czyste produkty naturalne; warunki sezonowe i pogodowe mogą wpływać na zbiory, dlatego produkt może różnić się w zależności od partii. Dostarczane produkty naturalne mogą różnić się zapachem i kolorem od wcześniejszych dostaw. Przed użyciem lub przetworzeniem produktu zawsze dokładnie zapoznaj się z jego etykietą.\u003c\/em\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"Oliemeesters","offers":[{"title":"25 kg","offer_id":58893996032345,"sku":"2109-Jojoba-butter-25kg","price":399.0,"currency_code":"EUR","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0028\/8479\/6527\/files\/JOJOBA_BUTTER_-_JOJOBA_BOTER_OLIEMEESTERS_BV.jpg?v=1787906217"}],"url":"https:\/\/groothandelolie.nl\/pl\/collections\/wosk-i-mas-o-jojoba.oembed","provider":"Oliemeesters","version":"1.0","type":"link"}